Karaoglan Fragman İzle



Moğollar’ın Anadolu topraklarına dayandığı yıllarda. Türk-Moğol savaşı çıktı çıkacaktır. Bütün dünyayı ateşe veren Moğol istilasından korunmanın tek yolu Türk devletleri arasında birlik oluşturmaktır. Altın Orda Devleti de bu birliğe katılmak istemektedir.
Bu birliği gerçekleştirmenin tek yolu, Çise Hatun’un Altın Orda’ya gelin gitmesidir. Ancak başlarında Camoka’nın olduğu Moğollar, bu birliği engellemek için Çise Hatun’u yok etmeye kararlıdırlar.
Ancak Camoka’nın işi o kadar da kolay değildir. Karşısında efsane kahraman Karaoğlan vardır.
Anadolu’dan başlayıp Kafkas dağlarında uzanacak heyecan ve tehlike dolu yolculuk, on binlerce kişilik üç dev ordunun kıran kırana savaşına yol açar.
Anadolu’nun kaderi Karaoğlan’ın elindedir. Ele avuca sığmayan güzeller güzeli Bayırgülü, Asya’nın en iyi kılıç kullanan adamı Baybora, büyük savaşçı Balaban ve Karaoğlan’ın akıl hocası Çalık, bu büyük destanın kader ortaklarıdır.
Film Orjinal Adı: Karaoğlan
Sinema Tür: Aksiyon, Macera, Savaş
Filmin Adı: Karaoğlan
Yönetmen: Kudret Sabancı
Görüntü Yönetmeni: Kudret Sabancı
Senaryo: Suat Yalaz
Sanatçıları: Volkan Keskin, Hakan Karahan, Müge Boz
Yapımcı: 2012 | Türkiye
Film izleme süresi: 140 dakika
Sinema izleme Tarihi: 11 Ocak 2013
Film, daha önce bilinmeyen, yeni bir Karaoğlan hikâyesi anlatıyor. Yıl 1238, Moğollar Anadolu ’ya girmek üzere. Moğol istilasından korunmak için bir Türk devletleri birliği oluşturulacak. Bu amaç uğrunda Çise Hatun (Özlem Yılmaz) Altın Orda’ya gelin gidecek. Ancak başlarında Camoka’nın (Hasan Yalnızoğlu) bulunduğu Moğollar, Çise Hatun’u ortadan kaldırmaya çalışarak bu birliğin oluşmasını engellemeye çalışaırlar. Tabii Karaoğlan’a (Volkan Keskin) karşı durabilirlerse. Anadolu ’nun kaderi Karaoğlan’ın, babası Baybora’nın, kader ortakları Balaban ve Çalık’ın ve esas oğlanımızın başının belası Bayırgülü’nün ellerinde.

1 yorum

  1. Karaoğlan'ın kılıcı olmamış . Türkler Avrupalılar gibi düz kılıç değil eğri kılıç kullanırlardı.

    YanıtlaSil